Maria Immaculatas kapellförsamling,
Östersund

 

Påsken 2008
Våren 2008
Församlingsbrev advent 2007
Kontakt
Bilder från invigningsmässa 2005-12-08
Bilder från mässa 2006-02-08

 


Påsken 2008

Program för Stilla Veckan och Påsk
Söndag
16/3
kl 11.00 Palmsöndagens mässa med välsignelse av palmkvistar i Elimkyrkan i Bräcke
kl 17.00 Palmsöndagens högmässa med välsignelse av palmkvistar i Metodistkyrkan i Östersund
Måndag
17/3
kl 18.00 Mässa (17.00 bikt) Brunflovägen 66
Tisdag
18/3
kl 18.00 Mässa (17.00 bikt) Brunflovägen 66
Onsdag
19/3
kl 18.00 Mässa (17.00 bikt) Brunflovägen 66
Torsdag
20/3
kl 19.00 Skärtorsdagens kvällsmässa till åminnelse av Herrens nattvard och fottvagning. Efter mässan sakramental tillbedjan i Metodistkyrkan i Östersund.
Fredag
21/3
kl 12.30 Ekumenisk korsvägsvandring i stan. Börjar vid Rådhuset.
kl 15.00 Långfredagsliturgi till åminnelse av Herrens lidande och död, Metodistkyrkan.
Lördag
22/3
kl 21.00 Påskaftonens högtidliga gudstjänst med välsignelse av påskeld, påskljus och påskvatten, Metodistkyrkan.
Söndag
23/3
kl 11.00 Påskdagens högmässa, matvälsignelse och påskfest i Metodistkyrkan.
kl 17.00 Mässa i Bräcke i Elimkyrkan
Måndag
24/3
kl 18.00 Annandag påsk: mässa Brunflovägen 66

Långfredagen
Enligt den katolska traditionen är långfredagen en dag för fasta och abstinens. Vi äter högst en gång denna dag. En ekumenisk korsvägsvandring har vi även i år i Östesund. Börjar vid Rådhuset kl 12.30.

Försoningens Sakrament
Hoppas att vi alla kommer ihåg att vi biktar oss minst en gång om året och särskilt under fastan och påsktiden. Tillfälle till bikt eller samtal finns före mässan eller efter mässan särskilt under stilla veckan, eller efter överenskommelse med fader George. Kom ihåg att vi måste förbereda oss för påsk genom försoningens sakrament och genom mottagandet av nattvarden minst en gång om året.

Påskfest
Ni som har tradition från era hemländer att välsigna mat eller påskägg är välkomna med att välsigna dem efter högmässan på påskdagen. Det är även möjligt efter påskaftonens högmässa. Efter påskdagens högmässa håller vi påskfest i kyrkan som vanligt i form av knytkalas. Alla tar med sig mat och då kan man dela mat med varandra.

Till sidans början


 

Våren 2008

Mässtiderna
Den Heliga mässan firas regelbundet i Östersund på söndagar kl 17.00 i Metodistkyrkan på Magistratsg. 3 tillsvidare. Vardagsmässorna firas på Brunflovägen 66, 2tr. För säkrare information om vardagsmässorna, var god kontakta fader George.

Mässa i Bräcke
Den heliga mässan firas i Elimkyrkan i Bräcke på följande dagar och tider: 25/12 kl 18.00, 1/1 kl 11.00 , 19/1, 2/2, 16/2, 1/3, 15/3, 21/3, 23/3, 5/4, 19/4 3/5, 17/5, 7/6,och 20/6 kl 17.00.

Katolsk tro
Under vårterminen fortsätter vi med kurs i katolsk tro för vuxna. Följande dagar hålls kursen efter den heliga mässan kl 18.00 på Brunflovägen 66, 2tr: 23/1, 6/2, 20/2,5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 7/5, 21/5

Internationell ekumenisk gudstjänst
Som en del av vårt ekumeiska arbete i Östersund kommer den populära internationella gudstjänsten att hållas igen under vårterminen. Vi kommer att hålla tre internationella gudstjänster och en av dem, den 29 mars 2008, kommer att vara en inter-religiös bön i samarbete med andra religioner. De kommer att äga rum på följande dagar och tider: 23/2, 29/3 och 26/4 kl 18.00 i Stora kyrkan i Östersund.

Ungdomsläger
SUK planerar ett läger i Hållandsgården nära Åre helgen 28-30. Detaljer om lägret får ni snart. Ungdomar som är intresserade att deltag i lägret kan redan nu skriva dessa datum i era almenackor.

Inter-religiös bön
För första gången planerar vi en inter-religiös bön i Östersund den 29 mars i Stora kyrkan kl 18.00. Inter-relgiös bön med med tanke på alla religioner och samfund i stan kan vara under samma tak och be tillsammans för fred i världen. Katolska kyrkan tillsammans med Svenska kyrkan tar detta initiativ. Var med och visa vårt intresse och delaktighet för fred i världen.

Pilgrimsresa
E pilgrimsresa anordnas till Polen i juni 9-13 mars är den planerad och beräknad kostnad är ca 5000:- SEK inklusive flygresan och helpension med övernattning. Mariusz Maszkowski kommer att bli reseledare. En anmälan förväntas av er som är intresserade innan den 30 mars för kunna boka flygbiljetter osv. Anmälan kan göras till fader George eller till Mariusz Maszkowski epostadress mariusz.maszkowski@jll.se.

Pilgrimsvandring
En pilgrimsvandring är planerad från Brunflo till Marieby kyrkoruiner den 24 maj. Det finns även möjlighet att cykla denna sträcka. Detaljer meddelas senare.

Ungdomsaktiviteter
I församlingen har vi många ungdomar och vi planerar tillsammans med SUK (Sveriges Unga Katoliker) aktiviteter för kommande år. Närmare information om aktiviteter kommer senare. Ni som är intresserade och vill komma med förslag till planering ombedes att ta kontakt med fader George.

Till sidans början


Församlingsbrev advent 2007

Kära församlingsmedlemmar och vänner,

Julen närmar sig. Jultid är en tid av glädje för oss alla på många sätt. Men den stora frågan som alltid kommer till oss är finns det plats för Jesus i mitt liv och i mitt julfirande. Vi vet historien om Jesu föddelse i ett stall eftersom Josef och Maria fick ingen annan plats än detta.

Jag läste en tecknad serie (cartoon) nyligen som handlade om jul. En konstnär fick i uppdrag från en församling att måla en tavla med texten på engelska Merry Christmas, (God jul). När prästen såg att det stod på tavlan Merry X'mas som det brukar stå på många julkort på engelska, blev han förvånad och frågade konstnären varför han inte skrev Merry Christmas. Han fick svaret att det fanns inte plats för ordet CHRIST på tavlan så istället för Christmas målade han förkortningen X'mas. Och då svarade prästen ”många människor under den här tiden har samma problem, de har inte heller plats för Kristus.”

Nu är det inte många dagar kvar till att fira JUL men har vi förberett oss för att fira den stora JULEN? Finns det plats för Jesus när vi firar jul eller är det en jul utan JESUS?

Konfirmation
Biskop Anders Arborelius förmedlade konfirmationens sakrament den 28 oktober 2007 till fyra ungdomar i Marielundskyrkan i Östersund. Ungdomar som tog emot bekräftelsen är Samantha Murengerantwari, Karolina Wojtkiewicz Adolfsson, Filip Bartosz Mizia och Magdalena Maszkovska. Grattis till er ni som är konfirmerade.

Första kommunion
Den 10 juni tog åtta barn för första gången emot den heliga kommunionen i Hornsbergs kyrka på Frösön. Grattis till följande barn: Olivia Villalba Svensson, Trixy Villalba Svensson, Adam Schindele, Monika Maszkowska, Annie Carella Bukuru, Annie Auxley Butoi, Max Bäckström, Kristian Wojtkiewicz Adolfsson och Christian Lindahl.

Kapellrådet
Kapellförsamlingen i Östesund har valt sitt första kapellråd. Följande medelmmar är valda till kapellrådet: Eddwardo Villalba, Elisabeth Sivertsson, Beta Ahren, Gloria Guiral Porras, Ewa Nordström, Margaretha Maszkowska och Wojciech Golebiowski. Grattis och lycka till med nya uppdrag i församlingen.

Ministranter
Ministranter vid altaret under den heliga mässan är lika änglar. Ni föräldrar skall uppmuntra era barn att vara ministranter. Vi kommer att ha ministrant- utbildning omgående, så var god och anmäl intresse för era barn. Det gäller både flickor och pojkar. Wojciech Golebiowski tränar ungdomar som vill vara ministranter. Detaljer om utbildning kommer vi att informera om så snart som möjligt.

"När bönen förefaller svår:- om du inte vet vad du skall säga, så börja med att säga till Gud att du inte vet. Lyssna vid samvetets dörr och tala med Gud om det som du hör där" Oremus.

God Jul !!!!!!!!!!!!

Ja vill tacka er alla för era insatser i församlingens liv under det gångna året. Jag vill önska er alla en riktigt Glad och Fridfull Jul och Ett Gott Nytt År.

Fader George Koorumullumpurayidam

Till sidans början


Information via e-post

Ni som önskar information per e-post om aktiviteter och mässtider varje vecka får gärna lämna e-postadress till mig så att jag kan inkludera er i min e-postgrupp. På detta sätt går det snabbt och enkelt att förmedla information och ingen behöver gå miste om något viktigt.


Kontakt
Fader George Koorumullumpurayidam
Brunflovägen 66, 2tr.
831 46 Östersund
Telefon: 063-134299
Mobiltelefon: 073-024 42 99
E-post: george.kmp@katolskakyrkan.se

Till sidans början