Församlingsbrev

Word-dokument Advent och Jul 2013
(Klicka för att öppna eller ladda ner Pdf-dokumentet.)

Kära bröder och systrar!

Tiden går fort och nu börjar vi adventstiden. Snart kommer vi att fira julen, Jesu födelse i Betlehem. Ett bud som är riktat till oss alla under adventstiden är vikten om att bana väg för Herren i våra hjärtan. Detta är en uppmaning till andlig beredelse inför julen. Ett sätt att börja bereda för julen är genom att reflektera på Guds underbara kärlek i att sända sin son Jesus till världen som vår frälsare. Man får aldrig glömma julens betydelse och centrala bud, att Guds son antog kött genom den helige Ande och blev människa för vår skull. Han som var hos Gud, han som var Gud blev människa och bodde bland oss och öppnade vägen till frälsningen. Jesu födelse är en viktig händelse som för alltid förändrade världens historia. Under julen är vi alla kallade att tacka och lova Gud för sin villkorslösa kärlek och sin ständiga närvaro i våra liv.

Inom församlingen har det skett många händelser under de senaste månaderna. Fader Barthazar Sibana har flyttat till Stockholm och ska nu ansvara för afrikanska katoliker i Berslagen. Vi tackar honom för sina pastorala insatser i vår församling.

Under oktober månad fick vi besök av pater Christian Unachukwu MSP som berättade för församlingsmedlemmar i Sundsvall och Sollefteå om sin pastorala verksamhet i Syd Sudan. Biskop Anders Arborelius OCD och general vikarie p. Pascal René Lung OP var i Sundsvall i slutet av oktober där de träffade alla präster i Norrlands dekanat. Vi har lanserat födelsedagfirande och bönepartnerskap i vår församling. Vi hoppas att alla ska delta i dessa verksamheter. S: t Josefsystrarna (Lila, Beatriz, Zelia) och jag önskar er alla God Jul och Gott Nytt År. Må den nyfödde Jesus leda oss till fördjupad tro.

p. Livinus Torty MSP Kyrkoherde


Händelser i församlingen

Ewa och Jerzy Kirrander
Flyttar till Örebro Söndagen den 22 september, under högmässan, hölls ett tack-och avskedstal till Ewa och Jerzy Kirrander. Familjen Kirrander kommer ursprungligen från Polen men har bott i Sverige i många år. De kom till Sundsvall 1980 och har under alla år sedan dess varit aktiva i vår församling; med barn-föräldraundervisning, i kyrko-och församlingsråd, kommunionutdelning mm, ja listan kan göras väldigt lång. De har alltid varit engagerade i församlingens medlemmar och funnits till hands när hjälp har behövts på olika sätt. Vi är många som haft förmånen att bli även nära vänner med Jerzy och Ewa. När de nu båda blivit pensionärer och bestämt sig för att flytta till Örebro för att komma närmare barn och barnbarn, upplever vi det som en stor förlust; både för församlingen och rent privat. Vi tackar för alla fina år tillsammans och önskar av hjärtat Ewa och Jerzy allt gott i sitt " nya liv". Efter mässan bjöd Caritas på ett välbesökt kyrkkaffe med smörgåsar och tårta. (Text: Monika Forsslund)

Fader Barthazar säger adjö
Sista söndagen i september avtackades fader Barthazar Sibana av St Olofs församling i Sundsvall. Han började sin tjänstgöring då Msgr. Göran Degen var kyrkoherde i församlingen. Det senaste 1½ året har han tjänstgjort tillsammans med Pater Livinus Torty som nu är kyrkoherde i Sundsvall. Församlingen uttryckte sin tacksamhet och uppskattning och blommor och gåvor bars fram i slutet av mässan. Den afrikanska kören sjöng och efter mässan avnjöts ett förstärkt kyrkokaffe i församlingslokalen som var fylld till bristningsgränsen. Många ville önska Fader Barthazar lycka till i Stockholm. (Text: Elisabeth Finné)

En ny tradition instiftas i St Olofs församling
Under denna mässa, den 29 september, inleddes en ny tradition i församlingen. Alla som fyllt år under september fick komma fram och få en speciell välsignelse efter att deras namn lästs upp. Denna ritual kommer att upprepas sista söndagen i varje månad. Församlingsmedlemmarna fick också lägga lappar med sina namn i en korg och därefter dra ett namn ur samma korg. På det viset delades slumpvisa namn ut med intentionen att vi ska be för varandra, även för dem som vi inte känner. Detta kommer förhoppningsvis att stärka gemenskapen i församlingen och fördjupa vår omsorg om varandra. Nu ber ni varje dag under de kommande sex månaderna för varandra, uppmanade kyrkoherden sin församling. För många var det ett helt okänt namn som dragits ur korgen. Spännande, tyckte alla, och några gick runt och försökte hitta vem som hörde till namnet som stod på lappen. (Text: Elisabeth Finné)

Caritas basar
Caritas St Olof vill här framföra sitt varma Tack! till er alla som hjälper oss med gåvor, pengar och som på annat sätt stödjer vår verksamhet. På detta sätt gör ni det möjligt för oss att hjälpa våra medmänniskor i nöd, både inom församlingen med utposter, och andra som är i akut behov av hjälp. Vi uppskattar mycket att så många vill deltaga i de aktiviteter som vi arrangerar under året. Vår önskan är att vi alla ska vara tillsammans och hjälpa och stödja varandra. Ett bra tillfälle för detta är t ex när vi träffas vid kyrkkaffet efter mässan. Med ert stöd kan vi tillsammans fortsätta att verka i Caritas. (Styrelsen/Caritas St Olof)

Kommande besök
S:t Josefsystrarnas general föreståndarinna ska komma till Sundsvall på besök (dec. 14 -20, 2013)

Advents/julreträtt
Sundsvall: 20 december, kl. 17


Fotogalleri

Mässa i Sollefteå 2013-10-27 (Bild: Fredrika Bloom)
   
Biskop Anders, p. Christian och p. Pascal
Biskopsbesök Präster med födelsedagsfirare (oktober)
Grillfest Trosundervisning: Barn, föräldrar och kateketer
Caritas kulturafton CARITAS KULTURAFTON 2013
 
 

 


Word-dokument Mässtider och trosundervisning
(Klicka för att öppna eller ladda ner Pdf-dokumentet.)

December 2013 - Mars 2014

Sundsvall

Midälvavägen 2, 853 53

***
24 december - Julafton

kl. 21.00 - Julnattens mässa

25 december - Juldagen
kl. 11 - Juldagens mässa

26 december - Annandag Jul
kl. 11 - S:t Stefanos

31 december - Nyårsafton
kl. 18 - Tacksägelse mässa

1 januari - Nyårsdagen
kl. 11 - Guds Moder Marias Högtid


Högmässa
Söndagar - kl. 11
***
Stilla mässa (kl. 9)
8 dec, 22 dec, 12 jan, 26 jan, 09 feb, 23 feb, 9 mars,
23 mars, 30 mars.
***
Vardagsmässa
Tisdagar och fredagar - kl. 18
***
Rosenkrans
Tisdagar - kl. 17.30
***
Eukaristisk tillbedjan
Fredagar - kl. 17
***
Trosundervisning (kl. 9.45)
1 dec, 15 dec, 19 jan, 2 feb,
16 feb, 2 mars, 16 mars, 6 april.


Östersund

 

***
Gamla kyrkan (kl.13.30)
7 dec

Marielundskyrkan (kl.13)
24 dec. (obs. kl.13.30),
4 jan, 18 jan, 1 feb, 15 mars

Metodistkyrkan (kl.13)
15 feb, 1 mars

***
Trosundervisning
(Meddelas senare)


Härnösand

Brunnskyrkan,
Brunnshusgatan 5, 871 31

***
Mässa (kl.16)
8 dec, 25 dec, 12 jan, 9 feb, 9 mars
***
Trosundervisning (kl.15)
8 dec, 12 jan, 9 feb, 9 mars.Sollefteå

Församlingshemmet,
Kyrkvägen 18, 881 34

***
Mässa (kl.16)
29 dec, 5 jan, 2 mars.

 


Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kyrka,
Storgatan 29, 891 34

***
Mässa (kl.15)

Örnsköldsviks kyrka
14 dec, 8 mars

Sörlidens församlingsgård
26 dec, 11 jan, 8 feb.

***
Trosundervisning (kl.13.30)
14 dec, 8 mars (Ö-viks kyrka)
11 jan, 8 feb. (Sörlidens församlingsgård)

Fränsta

Hos Familjen Nikolic,
Lägdevägen 5, 840 12

Mässa (kl. 15.30)
15 dec, 19 jan, 16 feb, 16 mars.

Bräcke

Hos Familjen Guiral

(Ring till expeditionen)

Kramfors

Gudmundrå församling

***
Mässa (kl. 14.30)
22 dec, 26 jan, 23 feb, 23 mars.

Katolsk magasin

Katolskt magasin är en tidning för katoliker och alla andra intresserade av Katolska kyrkans tro och liv. Katolskt magasin kommer ut med 12 nummer per år. Helårsprenumeration: Sverige 340 kr, Europa 450 kr, övriga länder 500 kr. Halvårsprenumeration inom Sverige: 200 kr. Som prenumerant på Katolskt magasin får du köpa böcker från bokförlaget Veritas till kraftigt rabatterade priser.

Kontakt: Katolskt Magasin,
Box 2038,
750 02 Uppsala.
Tel: 018-13 61 40.

Hemsida: Bild: Högerpil www.katolsktmagasin.seCaritas S:t Olof

Caritas St Olof behöver din hjälp—Caritas St Olof hjälper - Du kan vara med och hjälpa till:

  • Genom att bli medlem. Medlemskap kostar 100.- per år. Betala till pg: 13 30 964-6 eller kontant till någon av oss i Caritas St Olof. Vi ses varje söndag vid kyrkkaffet.
  • Genom att delta i Caritas aktiviteter, i lotteri, umgås med andra vid kyrkkaffet på söndagar.
  • Baka inför och servera vid kyrkkaffet på söndagar.

Kontakta oss: telefon 060-15 53 44 (St Josefsystrarna) eller skicka e-post: caritas.stolof&gmail.com (byt & mot @).

Vi tackar dig på förhand.


Respekt - Katolsk rörelse för livet
Nobelpris till stamcellsforskare; debattartiklar om "rätten" till en "värdig död"; ifrågasättande av könsselektiva aborter i Sverige; nya, alternativa befruktningstekniker. Ett litet axplock av händelser denna höst, som visar att medicinsk-etiska frågor är ständigt aktuella. Utvecklingen av medicinska möjligheter går i rasande fart, och det är lätt att gå vilse i snårskogen av facktermer.

I stället för att ducka när det blir svårt, hjälp till att stå upp för övertygelsen om människans okränkbarhet! Följ med i debatterna, få länkar till veckans relevanta artiklar, tv- och radioprogram, läs de viktigaste nyheterna som berör medicinsk etisk lätt och översiktligt presenterade, se mer om viktiga evenemang, och få nya insikter och kunskap på köpet.

Prenumerera på Respekts nyhetsbrev på Bild: Högerpil www.respektlivet.nu eller skriv till Respekt, Box 2150, 103 14 Stockholm.


Församlingens byggnadsfonder

Sundsvall
Pg 105413-9 (Det ska märkas med ”Byggnadsfonden”)

Östersund
Maria Immaculata kapellförsamling i Jämtlands län.
Bankgiro 801-5265


HJÄLP OSS SPARA PENGAR FÖR PORTO!!!
Sänd oss Din e-postadress till kontoret, så sänder vi Dig församlingsbreven i fortsättningen med e-post.
Om Du flyttar, glöm inte att meddela expeditionen om adressändring och ny e-postadress, tack!


Tidigare församlingsbrev


Församlingsbrev höst 2013
Församlingsbrev påsk 2013
Församlingsbrev advent 2012
Församlingsbrev höst 2012
Församlingsbrev sommar 2012
Församlingsbrev vår 2012
Församlingsbrev nyår 2012
Församlingsbrev advent 2011
Församlingsbrev höst 2011
Församlingsbrev sommar 2011
Församlingsbrev vår 2011
Församlingsbrev advent 2010
Församlingsbrev höst 2010
Församlingsbrev sommar 2010
Församlingsbrev vår 2010
Församlingsbrev advent 2009
Församlingsbrev höst 2009
Församlingsbrev påsk 2009
Församlingsbrev advent 2008
Församlingsbrev höst 2008
Församlingsbrev vår 2008
Församlingsbrev advent 2007
Församlingsbrev höst 2007
Församlingsbrev sommar 2007
Församlingsbrev vår 2007
Församlingsbrev advent 2006
Församlingsbrev höst 2006
Församlingsbrev sommar 2006
Församlingsbrev påsk 2006
Församlingsbrev advent 2005
Församlingsbrev sommar 2005
Församlingsbrev påsk 2005
Församlingsbrev höst 2004
Församlingsbrev påsk 2004
Församlingsbrev advent 2003
Församlingsbrev sommar 2003

 Till sidans början